עבור רבים, עצם יצירת הקשר עם פסיכולוג, הטלפון הראשון, עשוי לעורר חשש. ייתכן שאינכם בטוחים מה יהיה לאחר יצירת הקשר, איזו תגובה תקבלו מהאיש שבצד השני, איך תרגישו בשיחה, ומה השיחה תדרוש מכם. בכדי לנסות להפחית מהחשש, אנסה להסביר קצת על הצעדים הראשונים, אם תחליטו לפנות אליי.
אם את או אתה מבקשים טיפול לעצמכם או לילדיכם, תוכלו ליצור איתי קשר טלפוני או לשלוח הודעה. בכל דרך תקשורת שתבחרו, אני אשאל על הסיבה לפנייה, ועל הציפיות שלכם - מה הייתם רוצים שיקרה. במידה ואני מתרשמת מתוך השיחה שיש באפשרותי לעזור לכם, אציע לקבוע מפגש ראשון ובו נמשיך למפגש היכרות מורחב יותר (לפוסט בנושא מבנה המפגש הפסיכולוגי).
תהליך ההיכרות נמשך לרוב בין מפגש לשני מפגשים. אם מדובר בילדים ונוער, הוא יכלול מפגש עם ההורים, ומפגש נוסף עם הילד (באופן פרטני או משפחתי). במפגשים אלו אני לומדת יחד איתכם על הרקע המשפחתי ועל אירועים משמעותיים בעבר והקשר שלהם לנסיבות או המצוקות בגינם פניתם לייעוץ פסיכולוגי. מתוך התיאור שלכם, אני מנסה לחבר הסתכלות ארוכת טווח על המקום ממנו הגעתם והמקום שאליו תרצו להגיע, ולהגדיר את המטרות הטיפוליות, והצרכים הטיפוליים. מפגשים עם ילדים ומשפחות מערבים בנוסף לשיחה, גם תצפית או משחק, בהתאם לגיל הילדים.
לקראת סיום מפגש ההיכרות, אני משתפת אתכם בהתרשמות שלי ובהמלצותיי לגבי המשך הטיפול. המלצות יכולות להיות מגוונת ומתייחסות לרוב למבנה הטיפול (לדוגמא, טיפול פרטני, קבוצתי או משפחתי), ולגישה הטיפולית (לפוסט בנושא גישות טיפוליות). לעיתים אעלה אפשרויות נוספות כגון הדרכה לצוות החינוכי, הפנייה להמשך בירור, או סיום התערבות ומעקב לפי צורך. המטרה בשלב זה היא לקיים שיח משותף וחשיבה על המשך הדרך . התפקיד שלי בשלב הזה הוא לסייע לכם לבחון ולבחור את המענה הנכון ביותר מבחינתכם.
חשוב לזכור שעצם הפנייה הינה לכשעצמה צעד משמעותי ומעידה על הרצון שלכם בשינוי והאמונה שהדבר אפשרי. לכל אדם יש את הדרך שלו. אם את או אתה חושבים שזה הרגע שלכם לכך, אני מזמינה אתכם לפנות אליי לשיח ראשוני.
Comments